Mini-enquête i.v.m. onze school

Dag Ouders,

 

Ik ben Liesbet Delvoye en ik doe een onderzoek naar de werking en uitstraling van basisschool 't Biekorfje. Dit in het kader van mijn bachelorproef binnen mijn opleiding grafisch ontwerp.

 

Het zou super zijn moesten jullie mijn mini-enquête willen invullen. Ze is gericht naar alle Aalbekenaars alsook bewoners van omstreken zoals Marke, Lauwe, Rollegem,.. 

Alsook gericht naar jullie als ouders die het Biekorfje kennen en waar jullie kind(eren) naar school gaan. 

 

Samen met jullie wil ik de grafische stijl en uitstraling van ’t Biekorfje helemaal op punt zetten!

De enquête duurt 2 minuten en je zou me er een groot plezier mee doen!

 

Ga naar de link hieronder:

https://forms.gle/wKci988wU7HpZbUz8

 

Alvast een dikke merci!

Liesbet

Juntos

Beste ouders,

Al gehoord van Juntos? Of is je zoon/dochter thuisgekomen met “geflipt“ verhaal?

Juntos, wat in het Spaans ‘samen’ betekent, is een nieuw naschools sportaanbod gecreëerd door en voor jongeren van 5de, 6de leerjaar en 1ste, 2de middelbaar. We zijn actief met de jongeren in gesprek gegaan om zo zicht te krijgen op hun behoeften. Zo vertellen jongeren dat ze sport graag op een recreatieve en laagdrempelige manier willen beleven. Dat betekend om te beginnen dat ze inspraak hebben in de lessen. Bovendien zijn sociale media niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven van jongeren en speelt ook Sport in op deze evolutie. Jongeren verwachten sport op een laagdrempelige en ‘snackable’ manier. Ze willen vooral snelle en hippe ervaringen opdoen die ze kunnen delen op sociale media met hun vrienden. Prestatiedruk van een sportclub zorgt bij een grote groep jongeren voor frustratie en een laag zelfbeeld waardoor ze uiteindelijke afhaken. Met deze informatie is er een attractief en recreatief beweegaanbod op hun maat uitgebouwd.

Tijdens de workshops van Juntos ligt de focus op het beleven. Zo werken de jongeren rond de onderwerpen fair play, vriendschap, samenwerken, doorzettingsvermogen en creativiteit.

Uw school, basisschool ‘t biekorfje heeft gekozen voor de workshop streetdance. Om deze te introduceren bij de leerlingen, konden ze op dinsdag 18/12 tijdens de middagpauze proeven van de initiaties.  

De hoofddoelstelling is om de jongeren te laten experimenteren met sport a.d.h.v. een beweegaanbod op school. Daarnaast willen we de leerlingen/ouders voorzien van voldoende informatie over de verschillende workshops en de manier van werken. Deze informatie kan u vinden via https://bit.ly/2QqZoGE 

Praktische informatie – workshop streetdance:

  • Eerste les: dinsdag 8 januari 2019
  • Uur: 16u00 tot 17u00
  • Locatie: basisschool ’t Biekorfje (speelzaal)
  • 15 euro per workshop (5 lessen) 

Wil je graag u zoon/dochter graag inschrijven?

  • Telefonisch inschrijven (056 27 80 00): de inschrijving wordt onmiddellijk gemaild. Betaling dient te gebeuren binnen de 10 dagen na inschrijving. Opgelet: geen mail ontvangen, neem contact op met de sportdienst om kosten te vermijden. 
  • Online inschrijven: is definitief na onmiddellijke online betaling via de beveiligde website (Bancontact, Maestro, Mastercard of Visa). De inschrijving wordt via mail bevestigd. 
  • Sportcentrum Lange Munte: inschrijven en betalen kan ter plaatse in SC Lange Munte tijdens de kantooruren.

Juntos is een participatieproject. Daarom wordt er tijdens het volledig project in gesprek gegaan met de leerlingen, de ouders en de scholen. Op deze manier wordt er gegarandeerd dat het project op maat van de jongeren blijft. Wat nu als “jongerenproof” ervaren wordt, kan over 6 maanden totaal uit de mode of “fout” zijn. Hier willen we gepast op inspelen, door op regelmatige basis de feedback te vragen van de ouders. Uw feedback over Juntos mag je steeds doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie www.kortrijk.be/juntos of 0499 92 36 60 (Adriaan D’Hondt – Projectmedewerker Juntos)

 

Sportieve groeten,

Team Juntos

Fluodag

Donkere dagen... dan is het heel belangrijk dat we goed gezien worden in het verkeer! 
We doen graag een oproep aan alle leerlingen om op maandag 12 november zoveel mogelijk in fluokledij of attributen naar school te komen!

DOEN JULLIE MEE???